Śniadaniowa paleo "kaszka"


Składniki:
-  2 łyżki nasion chia
- ok.200 ml mleka kokosowego
- łyżka ziaren siemienia lnianego (zmielone)
- łyżka mąki migdałowej (mielone migdały)
- pół jabłka 
- pół łyżeczki oleju kokosowego
- cynamon
- ew.ksylitol (miód)


Wieczorem zalałam nasiona chia mlekiem kokosowym, zamieszałam i odstawiłam w lodówce do napęcznienia. Kilka razy jeszcze wieczorem przemieszałam.
Rano rozpuściłam w garnuszku olej kokosowy, dodałam potarte jabłko, cynamon i chwile podgrzewałam.
Dodałam napęczniałe ziarna chia z mlekiem kokosowym (zrobiła się galareta),
potarte migdały oraz mielone siemię lniane.
Dolałam trochę wody, bo "kaszka" była za gęsta. 
Chwilę pogotowałam.
Można dodać miodu lub ksylitolu do smaku.

Komentarze

Popularne posty