Papryki faszerowana kaszą jaglaną

Uwielbiam faszerowane papryki. Pokombinowałam z tym co mam w lodówce i wymyśliłam paprykę faszerowaną kaszą jaglaną.



Składniki na farsz:
- ugotowana kasza jaglana
- pokrojona w kosteczkę cukinia
- szpinak (rozmrożone kulki)
- czosnek zmiażdżony (dałam dwa duże ząbki)
- jajko
- sól, pieprz
- keczup do smaku
Nie podaję ilości, ponieważ składniki farszu dodawałam "na oko" i wg smaku.



Dusiłam na wolnym ogniu je ok.50 minut.

Komentarze

  1. Śniła mi się ostatnio ta papryka :D Co prawda, nie tak na bogato, ale zanim zdążyłam kupić kaszę jaglaną, to paprykę już zjadłam :< No nic, przepis będzie na następny raz, tylko jajo wyrzucę, chyba nic się nie stanie? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja jakoś szczególnie za papryką faszerowaną niegdyś nie przepadałam... ale od kiedy zrobiłam sobie z grilla... mniaaaam :))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty